Stiati ca?

Reamenajarea a 10 zone de parcari din cartierele de blocuri!

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru reamenajarea a 10 zone de parcări din cartierele de blocuri:

- sub viaductul Gara Mică;
- pe Aleea Streiu nr. 4 - 6,
- în zona str. Lomonosov nr.1 - Calea Dumbrăvii nr.22,
- pe str. Constituției nr.1,
- pe str. Regele Ferdinand nr.3,
- lângă Casa de Cultură a Sindicatelor,
- pe str. Siretului nr. 3-7 și 13;
- pe Intrarea Siretului nr. 2 și 1-3;
- pe Aleea Șteaza;
- pe str. Rusciorului bl. 52-54

În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu Asocierea SC Construcții SA Sibiu & SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu, valoarea acestuia fiind de 6,3 milioane de lei.

“Proiectul nu vizează doar trasarea unor locuri de parcare, ci pavarea cu asfalt sau dale înierbate a spațiilor, amenajarea unui nou sistem de iluminat public, crearea de zone verzi și plantarea de arbori.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Proiectul tehnic va fi predat Primăriei Sibiu în termen de 50 de zile de la data semnării contractului, lucrările propriu-zise urmând să fie realizate în termen de 5 luni de la predarea documentației. Se estimează că prin aceast proiect se vor amenaja peste 600 de locuri de parcare, suprafața totală care va face obiectul proiectului măsurând aproximativ 32.000 mp.
(06.03.2018)
_________________________________________________________________________________________________________

Sfaturi utile pentru vanzarea imobilului

De ce sa alegi Agentia imobiliara Terra?

Pentru ca iti  promoveaza locuinta, si ii asigura proprietatii tale cea mai buna expunere, iar o echipa de profesionisti cu 12 ani vechime in domeniul imobiliar, vor cauta tot timpul noi modalitati si noi medii de promovare cat mai eficiente. Toate solutiile de vanzare sunt, prin urmare, adaptate nevoilor tale personale. Periodic, va informeaza de stadiul ofertei tale, iar tu vei avea acces la toate aceste instrumente. 

Echipa imobiliara Terra lucreaza intens pentru tine.

 

Cum iti promovam proprietatea ?

O vanzare buna si rapida a proprietatii tale depinde in principal de o promovare eficienta. Cel mai important lucru este ca oferta ta sa ajunga in fata a cat mai multi potentiali cumparatori. Agentia imobiliara Terra are acces la canalele de marketing cele mai eficiente.

- In primul rand, vom trimite prezentarea locuintei tale cumparatorilor din baza noastra de date si care doresc o locuinta asemanatoare celei pe care tu o detii. Acesti cumparatori interesati, pot fi atat la nivel local cat si din zonele  limitrofe.

- Locuinta ta va fi postata pe www.ImobileTerra.ro, si pe alte siteuri partenere agentiei cu un trafic de sute de utilizatori.

Vanzarea locuintei

Vanzarea de locuinte poate fi un proces greoi, cu multe activitati necunoscute, in deosebi, cand este pentru prima oara cand trebuie sa-ti vinzi locuinta. Iti vin in gand o multime de intrebari, cum ar fi: Ce trebuie sa fac eu? Cand? Si de ce? Prin ghidul vanzatorului, Agentia imobiliara Terra iti ofera consultanta  de care ai nevoie si o imagine de ansamblu a tot ceea ce ar trebui sa stii atunci cand te gandesti la vanzarea propriei tale locuinte.

Avantajele utilizarii acestui  ghid de vanzari imobiliare?

1) acces la sfaturi imobiliare ce iti permit o mai buna intelegere a aspectelor de care trebuie sa tii cont  atunci cand vinzi
2) obtii recomandari care sa te ajute sa te feresti de riscuri
3) beneficiezi de sfaturi utile pe parcursul intregului proces de vanzare.
Citeste mai jos daca doresti sa urmezi ghidul Agentiei imobiliare Terra -  punct cu punct  Vei fi informat despre ce trebuie sa iei in seama inainte de vanzarea imobilului, in timpul vanzarii si dupa ce locuinta a fost vanduta.

Acte necesare  vanzarii

Cand pui la vanzare proprietatea ta imobiliara este necesar sa ai pregatite urmatoarele documente:

1) actul  care atesta dreptul tau de proprietar al imobilului

2) actul tau de identitate

3) adeverinta tip eliberata de Asociatia de Proprietari, in cazul in care ai de vanzare un apartament.

4) planul cadastral, intocmit de un proiectant autorizat, care atribuie si numarul cadastral

5) intabularea

6) extras de Carte Funciara sau certificatul de sarcini de la Judecatorie;

7) certificat fiscal  de la Administratia Financiara in raza careia se afla locuinta
8) certificat energetic


Evaluarea locuintei

Atunci cand vrei sa iti pui proprietatea la vanzare, esti interesat cel mai mult, de pretul pe care il vei  obtine. Sunt factori care pot determina pretul locuintei tale. Consultantul imobiliar profesionist din zona ta, iti poate oferi o estimare realista a pretului de vanzare, consultantul imobiliar trebuie sa evalueze umatoarele elemente: tipul locuintei, dimensiunea, aranjamentul interior, starea si situatia actuala, zona de amplasare.


Agentia imobiliara iti ofera o vanzare mai rapida

Consultantul imobiliar cunoaste piata si stie exact care dintre diversele conditii influenteaza valoarea locuintei, deci o idee buna este de a consulta un expert in domeniul imobiliar.

 • Ce ofera agentia pentru comisionul practicat?

  Cand doresti sa  vinzi locuinta printr-o agentie imobiliara, obtii  linistea de care ai nevoie si o vanzare mai usoara. Este un serviciu pentru care vei plati si vei primi in schimb o gama larga de servicii, cum ar fi de ex. stabilirea pretului, promovarea locuintei tale pe diferite site-uri partenere ale agentiei, negocierea cu potentialii cumparatori, pregatirea documentatiei de vanzare, finalizarea vanzarii.

   

  Incheierea contractului de reprezentare 

  In momentul in care ai decis  sa iti vinzi imobilul  si ai ales Agentia imobiliara Terra - se semneaza un contract de reprezentare intre tine si agentie, unde consultantul agentiei impreuna cu tine trece in revista contractul, iar tu poti obtine raspunsuri la orice intrebare. Contractul dintre tine si agentie va fi semnat atat de tine cat si de consultantul imobiliar. Daca sunteti doi sau mai multi  proprietari va trebui sa semneze fiecare.

   

  Vinde inainte sa cumperi!

  Multe persoane incep sa isi gaseasca casa de vis si se gandesc mai tarziu la vanzare. Agentia imobiliara Terra recomanda sa vinzi locuinta actuala inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare pentru o locuinta noua. Ai cea mai mica indoiala cu privire la posibilitatea de a cumpara inainte de a vinde, te sfatuim sa astepti sa semnezi pana cand ai vorbit cu propriul tau agent imobiliar.

   

  Contractul de vanzare-cumparare se intocmeste si se semneaza

   Cand  cumparatorul este decis pentru locuinta ta, toata documentatia trebuie sa fie completa. Apoi va fi consultat un notar care va intocmi contractul de vanzare-cumparare ce va contine o descriere detaliata a conditilor in care locuinta va fi vanduta.
   

  Actul se semneaza si vanzarea se incheie

  Partea finala a vanzarii are loc odata cu semnarea contractului de vanzare-cumparare, iar tu in calitate de vanzator primesti banii, iar cumparatorul obtine dreptul de proprietate.
   

  Intabularea este un act care arata cine detine respectiva proprietate. Asa ca atunci cand iti vinzi locuinta, cumparatorul trebuie sa primeasca un act prin care sa justifice ca este proprietate lui. Notarul este cel care va opera toate modificarile in Cartea Funciara.
   

  In speranta ca am putut sa iti fim de ajutor cu aceste informatii , Agentia imobiliara Terra iti ureaza mult succes si te asteptam, la noi pe site www.ImobileTerra.ro cu noi oferte.

  Contactati-ne: 0755.10.43.93 sau 0752.30.30.30