Oferte imobiliare din zona Vasile Aaron


Descriere

Despre cartierul Vasile Aaron

  ''Omul'' Vasile Aaron s-a nascut in satul Glogovet, de langa Blaj. A urmat cursurile de teologie din Blaj si dreptul la Cluj. A fost cunoscator al limbilor romana, germana, maghiara si latina. Dupa finalizarea studiilor s-a stabilit la Sibiu, unde a profesat ca jurat-procurator si notar al Companiei Grecesti, apoi ca avocat independent. A fost primul avocat roman care a avut dreptul de a pleda in fata instantelor sasesti in subordinea Universitatii sasesti. Ca poet, este cunoscut ca autor de poeme litarare. A avut asemenea influenta asupra maselor, incat George Baritiu spune ca mii de tarani romani ardeleni au invatat carte numai ca sa poata citi versurile lui V. Aaron.

  Orasul Sibiu i-a fost recunoscator numindu-si unul din cartiere dupa numele sau. In zilele noastre poarta numele de Vasile Aaron un cartier, o strada si o piata din Sibiu.

  Primele blocuri au fost construite in cartierul Vasile Aaron in perioada 1972-1974. Cartierul numara 14 strazi si are aproximativ 611.000 mp, fiind delimitat in SV de Bulevardul General Vasile Milea, in SE de paraul Valea Sapunului si Str. Muncel, in NE de Str. Muncel si Str. Stefan cel Mare, iar in NV de strada V. Aaron.

  Daca doriti sa alegeti cartierul Vasile Aaron pentru achizitionarea unui imobil, va informam ca zona prezinta de urmatoarele avantaje: strazi asfaltate cu iluminat public, statii de autobuz si taxi, benzinarii, parc, scoli, gradinite, liceu, magazine mici de cartier, piata, supermarket, si este la doar cateva minute de Shopping City Sibiu.  

  Zona Vasilea Aaron este pretabila atat pentru locuit cat si pentru inchirierea imobilului, fie persoanelor fizice, fie ca si spatiu comercial/birouri in cazul in care acesta se afla la parter.

  Mai jos, va prezentam o parte din imobilele din cartierul Vasile Aaron, care le intermediaza Agentia imobiliara Terra.


Oferte

Vasile Aaron, Sibiu

Vanzare Apartament 2 camere, zona Milea - Sibiu Vand apartament cu doua camere, parter inalt, cu balcon pe suprafata ambelor camere ( in forma de L).Pe toata suprafata balconului este construita pi...

ID: 5438
48 m2
2
Vasile Aaron, Sibiu

Apartament 3 camere de vanzare in Vasile Aaron - Sibiu Agentia imobiliara Terra propune spre vanzare apartament situat la parterul unui bloc cu 4 nivele din Vasile Aaron - Sibiu. Imobilul este compus...

ID: 8158
60 m2
3