Oferte imobiliare din zona Istorica a Sibiului


Descriere

       Piața Mare din Sibiu (în germana Großer Ring) este piața centrală a Sibiului, existentă din anul 1366, odata cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificații a orașului. Maior Circulus vulgariter Kornmargt („Inelul Mare, în popor târgul cerealelor”) este atestat ca atare într-un document din anul 1408, document în care este amintit Mathias Baldi. Acesta a cumpărat și reparat în locul respectiv o casă de piatră de la Pipo de Timiș. Este cea mai mare piață publică din orașul vechi și a fost martora activităților economice ale negustorilor din Sibiu. În ea se organizau adunări cetățenești, târguri și chiar și execuții. În această piață a fost decapitat în 1703 Johann Sachs von Harteneck, comite al sasilor în perioada 1691-1703.

          Centrul istoric poate fi definit drept o serie de elemente însumate, o arie bogată de vestigii importante pentru istoria arhitecturii și urbanismului. Centrul istoric este definit astfel în diverse lucrări de specialitate:

 - „o zonă delimitată de repere naturale, arheologice, arhitecturale, care poartă implantate masivele construite ale unei așezări cu caracter istoric și transmit reciproc o seamă de caracteristici care contribuie alături de amprenta unei etape a evoluției sociale, în expresia lor stilistică arhitecturală la determinarea tipului așezării, a specificului, personalității și valorii sale”.

- „centrul istoric reprezintă unitatea între componentele sale funcționale, plastice și valorice ale sale”

Oferte

Central, Sibiu

Apartament 5 camere, 139mp utili, str. Avram Iancu, Sibiu Agentia imobiliara Terra propune spre vanzare tot etajul 1 al unei vile situate intr-un imobil de pe str. Avram Iancu din Sibiu, la ...

ID: 9149
135 m2
5
Central, Sibiu

Apartament 3 camere la casa de vanzare sona Balcescu - Sibiu Agentia imobiliara Terra propune spre vanzare apartament la casa situat la parterul unei vile din zona istorica Orasul de Sus - Nicolae Ba...

ID: 8720
70 m2
3